Upravljalec s tveganji v skupini Portfeljske analize in poročanje (m/ž)

21.5.2020
UniCredit Banka Slovenija d.d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

UniCredit Banka Slovenija d.d. je članica skupine UniCredit, enostavne, uspešne vseevropske komercialne banke, ki na slovenski trg prinaša najboljše evropske prakse.

V svojo sredino vabimo prodorne in motivirane ljudi, ki uživajo v svojem delu in se odlično znajdejo pri timskem delu. Pri sodelavcih še posebej cenimo lastnosti kot sta samoiniciativnost in fleksibilnost. Želimo si, da imajo sposobnost prepoznati svojo vlogo v izzivih ter pripravljenost narediti vse, kar je potrebno, da zastavljene cilje skupaj ne samo dosežemo temveč tudi presežemo.

Z zaposlitvijo v UniCredit Banka Slovenija d.d. se pridružite proaktivnim, kreativnim, visoko izobraženim sodelavcem velike mednarodne skupine, ki deluje na 14 ključnih evropskih trgih ter v 18 državah drugod po svetu.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Drugo denarno posredništvo

VIZIJA IN CILJI

UniCredit Group je vodilna finančna skupina v Evropski monetarni uniji. Ponosni smo na svoje geografske korenine, predani novim oblikam bančništva in stremimo k temu, da bi lahko našim strankam ponudili inovativne rešitve. Naša vizija izhaja iz potreb posameznikov. Želimo povečati možnosti za uresničitev njihovih načrtov in želja.

Svoj ugled gradimo na zaupanju in strokovnosti, odnose z našimi javnostmi, med katerimi so sodelavci prav gotovo ena najpomembnejših, pa na temelju vrednot, ki prinašajo trajno vrednost vsem.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naše vrednote so temeljni dejavniki preoblikovanja dobička v trajno vrednost in nas, skupaj z inovativnostjo in učinkovitim pristopom, razlikujejo od naše konkurence.

Smo samozavestni in zaupanja vredni bančniki, katerih cilj je ustvarjanje dodane vrednosti za naše deležnike – sodelavce, stranke, dobavitelje, vlagatelje in lokalne skupnosti, v katerih delujemo.

Z rednimi raziskavami o zadovoljstvu zaposlenih merimo napredek pri naših prizadevanjih za ohranitev in povečanje uspešnosti poslovanja ter za ustvarjanje delovnega okolja,v katerem zaposleni lahko izražajo svoje potenciale. Povratne informacije nam služijo kot osnova za izboljšavo kakovosti odnosov in zadovoljstva naših sodelavcev ter posledično naših strank.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Bančništvo, finance x
Kadrovanje, HR x
Marketing, PR x
Matematika, fizika in naravoslovje x
Mediji x
Pravo in družboslovje x
Računalništvo, programiranje x


KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Želimo postati najboljši poslovni partner za sposobne in motivirane sodelavce, prisluhniti njihovim predlogom in jih spodbujati na njihovi poslovni poti. Zato je naša obveza učenje, usposabljanje, trening pridobljenega ter kreiranje novih idej in priložnosti za napredek vseh; naših sodelavcev, naših poslovnih partnerjev in okolja, v katerem delujemo. V storitvenem podjetju je ključen človeški faktor, zato svojim sodelavcem omogočamo strokovno rast in razvoj. Zavedamo se, da samo rast vsakega posameznika vodi tudi v rast Banke kot celote, zato zaposlujemo prodorne in motivirane ljudi, ki znajo uživati v svojem delu, so samostojni in obenem odlični v timskem delu. Poleg poštenosti in želje po osvajanju novih znanj še posebej cenimo samoiniciativnost in fleksibilnost. Omenjene vrednote so izrednega pomena tudi za ohranjanje naše kredibilnosti.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

  • Odprto, fleksibilno delovno okolje
  • Fleksibilen delovni čas
  • Koriščenje presežka ur
  • Cenovno najugodnejše produkte in storitve banke (vsak/a sodelavec/ka je obravnavan/a kot »najboljša stranka«)
  • Delo od doma – selektivno
  • Mlad kolektiv
  • Možnost mednarodne kariere

Sodelavcem poleg stimulativnega delovnega okolja lahko ponudimo strokovno in osebno rast v mednarodnem okolju, dinamično delo v timih in (mednarodnih) projektnih skupinah, odgovorno delo od prvega dne dalje ter okolje, ki spodbuja sprejemanje samostojnih odločitev. V okviru skupine UniCredit med drugim izvajamo tudi program za razvoj mladih talentov, namenjen tistim, ki si želijo nadgrajevati svoje znanje v mednarodnem okolju. Prijavi se lahko vsak zaposleni, ki je na začetku svoje kariere, ima potencial in ambicije, tekoče govori angleški jezik (uradni jezik v skupini UniCredit) ter je pripravljen na mobilnost. Če je v selekcijskem postopku izbran, skozi enoletni izobraževalni program spoznava različne kulture in področja dela na enem izmed mnogih mednarodnih projektov, ki jih predlagajo poslovne divizije v okviru skupine UniCredit. Sodelovanje v projektu večinoma poteka virtualno, preko interneta, videokonferenc ter s pomočjo izmenjave dokumentacije in mnenj preko e-room-ov.

Zaposlene in njihove rezultate redno spremljamo, nagrajujemo na podlagi uspešnosti poslovanja Banke in na podlagi uspešnosti posameznika glede na individualno postavljene cilje. Proces postavljanja in ocenjevanja doseženih ciljev v UniCredit Bank izvajamo že leta. Odprt pogovor med vodjo in zaposlenimi o osebni rasti v podjetju se je izkazal kot eden od elementov, ki povečuje zadovoljstvo naših sodelavcev z opravljenim delom, obenem pa zaposleni s tem procesom dobijo možnost aktivnega sodelovanja pri postavitvi ciljev svojega dela ter razvoju in izpopolnjevanju svojih znanj.

OPIS PRODUKTOV

V UniCredit Banka Slovenija d.d. stranke postavljamo v središče našega delovanja in si prizadevamo, da jim s celovitimi in inovativnimi rešitvami zagotavljamo optimalno uporabniško izkušnjo.

Digitalna revolucija že in bo tudi v prihodnje krojila storitve za stranke, čemur sledimo tudi v skupini UniCredit. Sodoben potrošnik je mobilen in želi preproste rešitve, oblikovane po svoji meri in dostopne preko sodobnih komunikacijskih poti, kadarkoli in kjerkoli.

Svetovalec/ka

Ne odlašaj!
Še 5 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Zaposlitev v mednarodni bančni skupini

UniCredit Banka Slovenija d.d. je članica skupine UniCredit, uspešne vseevropske komercialne banke z razvejano poslovno mrežo, ki zajema 13 ključnih evropskih trgov in 18 drugih držav. Z globalno prisotnostjo in lokalnimi izkušnjami pri uresničevanju njihovih ambicioznih načrtov podpiramo tako posameznike kot podjetja. V naši sredini želimo proaktivne, kreativne, visoko izobražene sodelavce. Tiste, ki verjamete v timsko delo in čutite odgovornost za ustvarjanje dodane vrednostiza naše strankein deležnikein uresničevanjevizije postati ena banka,ena UniCredit.

Ali imate izkušnje na področju upravljanja kreditnega tveganja? Ali vam delo s kompleksnimi podatkovnimi bazami predstavlja izziv? Ali želite sodelovati pri razvoju in implementaciji naprednih rešitev za upravljanje in spremljanje kreditnegatveganja?Potemste pravikandidatzanas!

V skupini Portfeljske analize in poročanje v okviru enote Strateško upravljanje s tveganji (divizija Upravljanje s tveganji) iščemo novega sodelavcaz izkušnjamina področju upravljanja kreditnega tveganja.

Področje dela v enoti za Portfeljske analize in poročanje obsega:
 priprava analiz o profilu tveganosti kreditnega portfelja in posameznih segmentov strank,
 priprava rednih poročil o izpostavljenosti kreditnemu tveganjuin podpora pri upravljanju s kreditnim portfeljem,
 implementacija naprednih orodij za spremljanje ključnih kazalnikov kreditnega tveganjater
 ocenjevanje ustreznosti kreditnega portfelja Banke z uporabno stresnih testov.

Kaj pričakujemo

 VII. stopnjo izobrazbe - diplomirani matematik, fizik, ekonomist ali diplomant druge ustrezne smeri,
 vsaj 1 leto delovnih izkušenj iz opisanega ali podobnega področja dela,
 dobro razvite analitične sposobnosti,
 dobro poznavanje spremljanja kreditnih procesov za namen kontrole in poročanja,
 poznavanje bančne regulative (CRR, CRD IV)
 zaželeno poznavanje tehnik poizvedovanja po bazah podatkov s pomočjo SQL,
 aktivno znanje angleškega jezika,
 sistematičnost, natančnost in samostojnost,
 sposobnost opravljanja dela v kratkih časovnih rokih,
 sposobnost dobrega sodelovanja in dela v skupini.

Kaj nudimo

 delo v ugledni mednarodni finančni instituciji,
 zanimivo in dinamično delo, polno izzivov,
 možnost strokovnega in osebnega razvoja,
 delo v družini prijaznem okolju (certifikat DPP).

Delovno mesto je v Ljubljani. Delovno razmerje bo sklenjeno za nedoločen čas s 6- mesečno poskusno dobo.
Ustrezate pogojem in v opisu dela vidite izziv? V kolikor vas zanima delo v mednarodni skupini, se veselimo vaše prijavo z življenjepisom ter dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite izključno preko spletnega obrazca do 3.6.2020.

Izberi področje dela