Upravljavec tveganj (m/ž)

24.1.2023
PRVA Osebna zavarovalnica, d. d.
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

 SPLOŠNO O PODJETJU

PRVA Osebna zavarovalnica je članica zavarovalniškega holdinga Skupina PRVA in ena od petih hčerinskih družb v lasti družbe Skupina PRVA, ki v družbah v Sloveniji, Makedoniji, Srbiji in na Kosovu združuje znanje 150 zaposlenih, več kot pol milijona uporabnikov storitev in 1,5 milijarde evrov v upravljanju.

Naše življenje je le eno in pomembno je v njem uživati v polni meri. V PRVI strankam svetujemo, da ga postavijo na prvo mesto in poskrbijo za varno prihodnost sebe in svojih najbližjih, skozi vsa življenjska obdobja. Kar sta osebni pristop in odlična uporabniška izkušnja za stranke, najpomembnejša, zavarovanja oblikujemo skupaj z našimi strankami. 

Trajnostno usmerjenost udejanjamo z uresničevanjem našega poslanstva – ustvarjati bolj varno prihodnost in lepši jutri. Na podlagi teh načel smo določili smeri razvoja na okoljskem, družbenem in upravljavskem področju (ESG), obenem pa naš ključni cilj ostaja uresničevati strategijo širitve poslovanja in nadaljevati razvoj novih produktov. S tem bomo utrdili položaj med največjimi upravljavci življenjskih in pokojninskih zavarovanj tako v Sloveniji. 

PRVI danes zaupa več kot 125.000 zavarovancev in več kot 3.000 podjetij.

 POSLANSTVO

Našim strankam nudimo dodatno zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja. Svoje partnerje ozaveščamo o pomembnosti pravočasnega prevzemanja odgovornosti za lastno prihodnost. S poštenim in preudarnim poslovanjem skrbimo za dolgoročno zadovoljstvo kupcev in lastnikov. Imamo kompetentne, odgovorne in zadovoljne sodelavce, zaradi katerih uspešno sledimo skupnim ciljem. 

 VIZIJA

Postati vodilni specializirani ponudnik produktov s področja osebnih zavarovanj in namenskih oblik varčevanja. Prva bo prepoznana kot referenca kakovostne in poštene uporabniške izkušnje.


PRVA OSEBNA ZAVAROVALNICA, d.d.
Fajfarjeva ulica 33
1000 Ljubljana
http://www.prva.si/

Dejavnost:
Finančne storitve; Zavarovalne storitve


PRVA je med največjimi ponudniki dodatnega pokojninskega zavarovanja v Sloveniji, hkrati pa s ponudbo življenjskih zavarovanj in drugih namenskih oblik varčevanja posameznikom nudimo zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja. Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje in delovanje v mednarodnem okolju, saj smo del družbe SKUPINA PRVA, prisotne v štirih državah jugovzhodne Evrope. Smo vedno v koraku s časom, sledimo spremembi tveganj in temu ustrezno se radi pohvalimo s sodobnim produktnim portfeljem. Delujemo odgovorno in skrbno, a hkrati kreativno ter po meri posameznika. Sprašujemo, znamo prisluhniti in temu ustrezno znamo predlagati prave rešitve. Več o nas: www.prva.si
Število zaposlenih:
Ni podatka o zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):
Naš slogan je Najbolj osebna zavarovalnica. Zato želimo imeti  zadovoljne zaposlene in posledično najbolj zadovoljne stranke.

 KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Postani del uspešne ekipe, ki stremi k nenehnemu napredku, izboljšavam in digitalnim rešitvam. V svoje vrste izbiramo pozitivno naravnane, odgovorne, angažirane posameznike, ki jim nudimo stimulativne delovne pogoje.

Si želite biti sami ustvarjalci svoje prihodnosti? Vabimo vas, da spremljate naša prosta delovna mesta oziroma nam pošljite vašo prijavo na zaposlitev@prva.si s pripisom za katero področje dela se zanimate.

 KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Vlagamo v znanje, ker to štejemo za pomemben sestavni del ohranjanja naše konkurenčnosti. Pozdravljamo vedoželjnost, odprti smo za pobude in spodbujamo.
Zaradi svoje velikosti je PRVA po naravi okretna in dinamična, hkrati pa je na prvem mestu zagotavljanje kakovostnega delovnega okolja in spodbujanje kreativnosti. 

Omogočamo stalno mentorsko podporo ter redna izobraževanja in usposabljanja. Ponujamo 
možnost, da si sami prilagajate delovni čas, kar omogoča odlično ravnotežje med strastjo do dela in prostim časom. 
Osebni dohodek je sestavljen z fiksnega in variabilnega dela, kjer je višina odvisna od lastne uspešnosti. K osebnemu dohodku dodamo maksimalno zakonsko določeno višino vplačila na osebni varčevalni račun prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, temeljno nezgodno zavarovanje ter druge ugodnosti pri storitvah podjetja.

Imamo zelo estetske in moderne prostore z lastno kuhinjo, kafeterijo, dnevno svežim sadjem in sobo za druženje. Družimo  in povezujemo se v družbeno odgovornih akcijah in dogodkih, na tradicionalnem pikniku, novoletni zabavi in rednih letnih oddelčnih team buildingih.  
Glavno dejavnost PRVE predstavljajo osebna zavarovanja. Oblikujemo jih, da bi posamezniku in tudi njegovi družini zagotovili varnost in celovito finančno zaščito v različnih življenjskih obdobjih ter življenjskih situacijah.

Življenjska zavarovanja
Osnovni namen življenjskega zavarovanja je zaščita pred finančnimi posledicami neprijetnih dogodkov, kot so smrt, težke bolezni, invalidnost, trajna ali začasna nesposobnost za delo oziroma za zagotavljanje dohodka. 

Zadnji dve leti smo ponosni nosilec certifikata »NAJ riziko življenjsko zavarovanje«, ki ga podeljuje revija MOJE finance.

Zdravstveno zavarovanje
Zdravje je ena izmed naših najpomembnejših vrednot. Ohranjanje zdravja in skrb zanj pa sta pogosto povezana z visokimi stroški. Žal so mnoge zdravstvene storitve zagotovljene le v omejenem obsegu in ob dolgih čakalnih dobah. Samoplačniško pa so težko dostopne zaradi visokih stroškov.
Dodatno zdravstveno zavarovanje vam omogoča, da sebi in svojim najbližjim bistveno olajšate neprijetno situacijo ob bolezni.

Nezgode
Življenje je včasih nepredvidljivo in nihče ni popolnoma varen pred nezgodami. Z odgovornim vedenjem lahko verjetnost nezgod in s tem poškodb sicer bistveno zmanjšate, v celoti pa jih ne morete preprečiti. Nezgodno zavarovanje je namenjeno takšnim nepredvidljivim situacijam, ki se slabo končajo.

Varčevanje
Varčevanje pomembno oblikuje našo lepšo in varnejšo prihodnost. Je tek na dolge proge. Za uspeh je poleg vztrajnosti nemalokrat potrebne tudi nekaj discipline, pogosto pa že z majhnimi koraki lahko dosežete velik cilj.
Naj vaše sanje nimajo meja – potovanje z družino, nov avto, štipendija za vnuke, pokojnina za udobnejšo starost – karkoli si želite, lahko uresničite s postopnim varčevanjem.

Eno izmed osnovnih dejavnosti PRVE predstavlja tudi prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Za kakovostno upravljanje s sredstvi naših članov so PRVINI pokojninski skladi že štiri leta ponosni prejemnik naziva »NAJ pokojninski sklad«, certifikata, ki ga podeljuje revija MOJE finance.

PRVA je družbeno odgovorna.
V PRVI smo generalni sponzor slovenske reprezentance v športnem plezanju in  generalni sponzor tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki se odvija na slovenskih tleh. Podpiramo zdrav in odgovoren način življenja. Ker nas s plezalci združujejo enaka izhodišča, že dve leti vsi zaposleni v PRVI združujemo moči v čiščenju planinskih poti po Sloveniji.
 

V okviru družbeno odgovornega projekta Dan prihodnosti smo že tri leta povezani s Čebelarsko zvezo Slovenije. Akcija #PRVAčebela spodbuja ohranitev čebelarstva in čebelarskega znanja med mladimi. Pred tem smo za bolj zeleno prihodnost pomagali slovenskim gozdovom v občini Črna na Koroškem. Poleg donacije več kot 7.250 sadik gozdnih dreves smo sadike pomagali posaditi vsi zaposleni v PRVI.

Vseh izzivov se lotevamo SKUPAJ.
  


Prodajni trener (m/ž)

PRVA je zavarovalnica, ki želi imeti najbolj zadovoljne zaposlene in najbolj zadovoljne stranke, zato je naš slogan Najbolj osebna zavarovalnica. To smo mi. To je PRVA.

Postani del uspešne ekipe zavarovalnice, ki stremi k nenehnemu napredku, izboljšavam in digitalnim rešitvam. Zaradi svoje velikosti smo po naravi okretni in dinamični, hkrati pa z dobrim delovnim okoljem in spodbujamo kreativnost. Našim strankam nudimo dodatno zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja.

V svoje vrste vabimo samoiniciativnega, odgovornega ter zanesljivega sodelavca oziroma sodelavko za delo v našem oddelku Upravljanje tveganj.

UPRAVLJAVEC TVEGANJ (M/Ž)

Poglavitne naloge bodo:

 • sodelovanje v procesu upravljanja tveganj - koordinacija identifikacije, spremljanja, upravljanja in poročanja o tveganjih;
 • priprava ocene tveganj ter drugih notranjih in zunanjih poročil;
 • priprava in analiziranje stresnih scenarijev ter določitev željene ciljne stopnje tveganj;
 • priprava ukrepov za zmanjševanje tveganj;
 • priprava postopkov v primeru prekoračitve tveganj;
 • aktivno sodelovanje z drugimi oddelki družbe;
 • dajanje pobud in predlogov za izboljšavo poslovnih procesov v oddelku;
 • sodelovanje pri razvoju IT rešitev in implementacije podpore pri pokrivanju področja;
 • spremljanje, poznavanje in implementacija zakonodaje na svojem področju dela;
 • opravljanje sorodnih del po navodilih nadrejenih.

Od VAS pričakujemo:

 • ekonomsko izobrazbo VII. stopnje oziroma nižjo v primeru relevantnih delovnih izkušenj;
 • vsaj 1 leto delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih;
 • samostojnost , natančnost, iznajdljivost;
 • poznavanje dela z orodji MS Office (Excel, Word, VBA);
 • znanje angleškega jezika;
 • pozitiven odnos do dela;
 • zaželene izkušnje z upravljanjem tveganj;
 • zaželeno poznavanje področja finančnih instrumentov in finančnih trgov;
 • zaželeno poznavanje področja zavarovalništva in aktuarstva;
 • zaželeno poznavanje ZZavar 1 in direktive Solventnost II.

Nudimo VAM:

 • delovanje v urejenem in prijetnem okolju rastočega podjetja;
 • delo z ambicioznim in strokovnim timom;
 • možnost osebnega in kariernega razvoja;
 • zaposlitev za nedoločen čas s 4 mesečno poskusno dobo;
 • omogočamo fleksibilni delovni čas z možnostjo dela od doma;
 • delo v modernih prostorih z lastno kuhinjo, svežim sadjem in sobo za druženje;
 • druženje in povezovanje na skupnih piknikih, novoletnih zabavah in team buildingih;
 • plačevanje prostovoljnega pokojninskega zavarovanja in nezgodnega zavarovanja po prvem letu zaposlitve.

Vaša prijava naj vključuje CV in spremno pismo. Pošljite nam jo do 8. februarja 2023 po e-pošti na naslov:  zaposlitev@prva.si s pripisom za delovno mesto Upravljavec tveganj.

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

PRVA je zavarovalnica, ki želi imeti najbolj zadovoljne zaposlene in najbolj zadovoljne stranke, zato je naš slogan Najbolj osebna zavarovalnica. To smo mi. To je PRVA.

Postani del uspešne ekipe zavarovalnice, ki stremi k nenehnemu napredku, izboljšavam in digitalnim rešitvam. Zaradi svoje velikosti smo po naravi okretni in dinamični, hkrati pa z dobrim delovnim okoljem in spodbujamo kreativnost. Našim strankam nudimo dodatno zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja.

V svoje vrste vabimo samoiniciativnega, odgovornega ter zanesljivega sodelavca oziroma sodelavko za delo v našem oddelku Upravljanje tveganj.

Upravljavec tveganj (m/ž)

Poglavitne naloge bodo:
• sodelovanje v procesu upravljanja tveganj - koordinacija identifikacije, spremljanja, upravljanja in poročanja o tveganjih;
• priprava ocene tveganj ter drugih notranjih in zunanjih poročil;
• priprava in analiziranje stresnih scenarijev ter določitev željene ciljne stopnje tveganj;
• priprava ukrepov za zmanjševanje tveganj;
• priprava postopkov v primeru prekoračitve tveganj;
• aktivno sodelovanje z drugimi oddelki družbe;
• dajanje pobud in predlogov za izboljšavo poslovnih procesov v oddelku;
• sodelovanje pri razvoju IT rešitev in implementacije podpore pri pokrivanju področja;
• spremljanje, poznavanje in implementacija zakonodaje na svojem področju dela;
• opravljanje sorodnih del po navodilih nadrejenih.

Kaj pričakujemo

• ekonomsko izobrazbo VII. stopnje oziroma nižjo v primeru relevantnih delovnih izkušenj;
• vsaj 1 leto delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih;
• samostojnost , natančnost, iznajdljivost;
• poznavanje dela z orodji MS Office (Excel, Word, VBA);
• znanje angleškega jezika;
• pozitiven odnos do dela;
• zaželene izkušnje z upravljanjem tveganj;
• zaželeno poznavanje področja finančnih instrumentov in finančnih trgov;
• zaželeno poznavanje področja zavarovalništva in aktuarstva;
• zaželeno poznavanje ZZavar 1 in direktive Solventnost II.

Kaj nudimo

• delovanje v urejenem in prijetnem okolju rastočega podjetja;
• delo z ambicioznim in strokovnim timom;
• možnost osebnega in kariernega razvoja;
• zaposlitev za nedoločen čas s 4 mesečno poskusno dobo;
• omogočamo fleksibilni delovni čas z možnostjo dela od doma;
• delo v modernih prostorih z lastno kuhinjo, svežim sadjem in sobo za druženje;
• druženje in povezovanje na skupnih piknikih, novoletnih zabavah in team buildingih;
• plačevanje prostovoljnega pokojninskega zavarovanja in nezgodnega zavarovanja po prvem letu zaposlitve.

Vaša prijava naj vključuje CV in spremno pismo. Pošljite nam jo do 8. februarja 2023 po e pošti na naslov: zaposlitev@prva.si s pripisom za delovno mesto Upravljavec tveganj.

PRVA OSEBNA ZAVAROVALNICA, d.d.
Fajfarjeva ulica 33
1000 Ljubljana
http://www.prva.si/

Dejavnost:
Finančne storitve; Zavarovalne storitve


PRVA je med največjimi ponudniki dodatnega pokojninskega zavarovanja v Sloveniji, hkrati pa s ponudbo življenjskih zavarovanj in drugih namenskih oblik varčevanja posameznikom nudimo zaščito in varnost skozi vsa življenjska obdobja. Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje in delovanje v mednarodnem okolju, saj smo del družbe SKUPINA PRVA, prisotne v štirih državah jugovzhodne Evrope. Smo vedno v koraku s časom, sledimo spremembi tveganj in temu ustrezno se radi pohvalimo s sodobnim produktnim portfeljem. Delujemo odgovorno in skrbno, a hkrati kreativno ter po meri posameznika. Sprašujemo, znamo prisluhniti in temu ustrezno znamo predlagati prave rešitve. Več o nas: www.prva.si
Število zaposlenih:
Ni podatka o zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela