Vodja ZVO za varnost kemijskih izdelkov in okoljska tveganja (m/ž/d)

10.6.2021
LEK farmacevtska družba d.d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Ne odlašaj!
Še 1 dan za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Vodja ZVO za varnost kemijskih izdelkov in okoljska tveganja (m/ž/d)
Opis del in nalog
Več kot 350.000 enkratnih/edinstvenih materialov in več kot en milijon derivatov!Pridružite se nam na naši poti pri spremljanju izdelkov in pri zaščiti ljudi ter okolja kot del globalnega tima za zdravje, varnost in okolje.

Vodja ZVO za varnost kemijskih izdelkov in okoljska tveganja (m/ž/d) lahko svoje delo opravlja v Sloveniji, na Irskem, Češkem, v Španiji, Nemčiji, Veliki Britaniji ali Avstriji.

V skladu z Novartisovo strategijo, ki spodbuja integracijo in sprejemanje operativne odličnosti, in strategijo Novartisovih poslovnih storitev (NPS) ter Upravljanja nepremičnin in storitev (UNS) je namen tega delovnega mesta vzdrževanje in ohranjanje učinkovitega ter uspešnega programa za upravljanje z informacijami in podatki o nevarnih materialih in izdelkih, s čimer se zmanjšujejo tveganja, povezana z nevarnostjo, na raven, ki je sprejemljiva, ter vzpostavlja preprečevanje obveznosti in odgovornosti, povezanih z nevarnimi materiali. Sem sodijo upravljanje / nudenje podpore pri celovitih postopkih, vključno z začetkom proizvodnje tega izdelka oz. materiala, vodenjem študije, razvrščanjem oz. klasifikacijo, označevanjem, izdelavo varnostnih listov (SDS), klasifikacijo prevozov in s tem povezano odgovornostjo za procese za delovanje sistemov IT ZVO.

Vaše ključne odgovornosti
• Upravljanje in izvajanje vsakodnevnih dejavnosti, ki nudijo podporo učinkovitemu in uspešnemu celovitemu postopku za spremljanje varnosti kemijskega izdelka ZVO.
• Specializacija na področju enega ali več osrednjih oz. ključnih delov postopka, vključno z začetkom proizvodnje izdelka, vodenje študije, izdelavo/distribucijo varnostnega lista, klasifikacijo izdelkov in prevoza.
• Sodelovati, nuditi podporo in zagotavljati strokovno znanje na področju procesov in tehnike ustreznim poslovnim enotam, nuditi podporo funkcijam in lokacijam na področju skladnosti materialov in izdelkov, skrbeti in omogočati neprekinjeno poslovanje in zaščititi ter ohraniti Novartisov ugled v celotni vrednostni verigi.
• Sodelovati z drugimi globalnimi funkcijami v ZVO, Pravnim področjem, ustreznimi poslovnimi enotami in drugimi funkcijami ter s tem nuditi podporo pri opredelitvi, oceni učinka in tveganja, načrtovanju ukrepov in komunikaciji glede na veljavne zakone in predpise ter tiste šele v nastajanju (npr. Upravljanje z varnostnimi listi, prevoz nevarnega blaga in s tem povezana področja).
• Nuditi podporo vodstvenemu timu ZVO pri prepoznavanju, razvijanju in vzdrževanju ustreznih splošnih operativnih postopkov (GOP) in standardnih operativnih postopkov (SOP), ki veljajo izven lokacije v povezavi s sistemom upravljanja ZVO. Zagotoviti informacije in po potrebi sodelovati pri dejavnostih v okviru sistema upravljanja, kot so letno načrtovanje, pregledi in revizije skladnosti, vodstveni pregledi itd.

Kaj pričakujemo

Vaš doprinos k delovnem mestu
• Minimalne zahteve: univerzitetna izobrazba s področja javnega zdravja, obvladovanja tveganj, neprekinjenega poslovanja, upravljanja varnosti, okoljskega upravljanja ali tehnične študije/inženiring ali ustrezno drugo področje. Zelo je zaželena magistrska ali doktorska stopnja izobrazbe.
• Vsaj 7 do 10 let izkušenj z delom v ZVO (sistemi upravljanja ZVO; sistemi Informacijske tehnologije (IT) v ZVO, vključno s podjetniškimi pristopi k začetku proizvodnje izdelkov, upravljanju s sistemom varnosti in varnostnih listov in s tem povezanimi dejavnostmi; prepoznavanje nevarnosti v ZVO, ocena in nadzor tveganj v ZVO; registracija izdelkov in regulativne klasifikacije izdelkov, Upravljanje oskrbovalne verige).
• Dokazila o sposobnostih vplivanja brez avtoritete in delovanja v izrazito matričnem okolju. Napredno znanje in kompetence na večjem številu področij ZVO.
• Odlične komunikacijske spretnosti in timske veščine.
• Znanje angleškega jezika (govorno in pisno). Zaželeno je praktično znanje drugih jezikov (npr. nemščine, francoščine, španskega ali mandarinskega jezika).

Zaželena znanja:
• Certifikat IATA ali ADR za svetovalca za varnost. Zelo zaželen je certifikat za svetovalca za kemijsko varnost.

Kaj nudimo

Z izbranim kandidatom bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev.

Pričakujemo odgovorne, komunikativne osebe, usmerjene k timskemu delu in doseganju rezultatov, ki so pripravljene sprejemati nove izzive in stremijo k širitvi svojega znanja.

Prijave z življenjepisom v angleškem in slovenskem jeziku pošljite najkasneje do 23.6.2021 preko spletne strani.

Izberi področje dela