Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Vojak/Vojakinja

5.1.2017
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije Slovenska vojska
celotna Slovenija
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

O podjetju Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije Slovenska vojska

SPLOŠNO O PODJETJU

Poslanstvo:

Poslanstvo Slovenske vojske je, da v sodelovanju z zavezniki:

 • odvrne vojaško agresijo na R Slovenijo;
 • prispeva k mednarodnemu miru in stabilnosti,
 • izvaja vojaško obrambo R Slovenije;
 • vzpostavi suverenost na celotnem ozemlju R Slovenije.

Naloge:

 • izvaja vojaško izobraževanje in usposabljanje za oborožen boj in druge oblike vojaške obrambe;
 • zagotavlja potrebno ali zahtevano pripravljenost;
 • ob napadu na državo izvaja vojaško obrambo;
 • ob naravnih in drugih nesrečah skladno s svojo organizacijo in opremljenostjo sodeluje pri zaščiti in reševanju;
 • izvršuje obveznosti, ki jih je država sprejela v mednarodnih organizacijah in z mednarodnimi pogodbami.

Sestava:
Stalna sestava SV

Stalna sestava so poklicni pripadniki vojske: vojaki, podčastniki, častniki in vojaški uslužbenci (vojaške osebe) ter civilne osebe. Civilne osebe delajo v vojski, vendar ne opravljajo vojaške službe.

Rezervna sestava SV (pogodbena rezerva)
Rezervna sestava Slovenske vojske so državljani, ki na podlagi prostovoljne odločitve z Ministrstvom za obrambo sklenejo pogodbo o opravljanju vojaške službe v rezervni sestavi Slovenske vojske.

Prostovoljno služenje vojaškega roka
Od opustitve obveznega služenja vojaškega roka Slovenska vojska od leta 2004 nudi državljanom možnost prostovoljnega služenja vojaškega roka.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Slovenska vojska predstavlja obrambne in vojaške sile Republike Slovenije

VIZIJA IN CILJI

Cilji, ki jih zasledujemo so, da s strokovnim, visoko profesionalnim in učinkovitim pristopom pri izvajanju poslanstva in nalog zagotavljamo ustrezno stopnjo bojne pripravljenosti, ki bo omogočila učinkovito izvajanje nalog v miru, krizah in vojni. Zaposleni v Slovenski vojski morajo biti pripravljeni za vseživljenjsko učenje in usposabljanje ter na sprejemanje in izvajanje rednih nalog ter dolgoročnih sprememb obrambnega sistema. S svojim delom dajejo zgled drugim, medsebojne odnose gradijo na zaupanju, za svoja dejanja morajo sprejemati tudi odgovornost.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Delovanje Slovenske vojske temelji na vrednotah, katerih temelj sta domoljubje in zavedanje zaposlenih o pomenu in vlogi v družbi pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Način in narava dela zahtevata ustrezno komunikacijo in aktivno vlogo posameznika za uspešno delovanje kolektiva na podlagi jasnih pravil in sistemskih rešitev. Posamezniki imajo možnosti razvijati svoje izkušnje tako v domovini kot v tujini, kjer nadgrajujejo svoje znanje, skupaj z visoko motiviranostjo, ki je potrebna za uresničitev poslanstva.

Povej naprej

Zaposlovanje v podjetju Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije Slovenska vojska

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Od novih sodelavcev pričakujemo, da se zavedajo svojega poslanstva, to je obramba domovine Slovenije, njene državnosti, nacionalnih simbolov in interesov ter demokratičnih vrednot. Svoje poklicne ambicije in željo po dinamičnem poklicu uresničujejo pri opravljanju različnih (tudi zahtevnih) nalog v domovini ali kot pripadniki na mirovnih operacijah ali misijah v tujini. Uresničujejo jih pa z dialogom, strpnostjo in osebno zavzetostjo.

Vojaki in vojakinje so častni, pogumni, lojalni, tovariški, vestni in odgovorni ter pri tem spoštujejo, negujejo, razvijajo in uresničujejo vojaške vrednote Slovenske vojske, ki izhajajo iz domoljubja kot temeljne skupne vrednote.

Prav tako spoštujejo prisego, ki so jo vojaki in vojakinje dali ob nastopu vojaške službe v Slovenski vojski, in se zavedajo se, da je njihovo delo v Slovenski vojski ne le služba in poklic, temveč tudi način življenja. Pripadniki Slovenske vojske spoštujejo slovensko vojaško zgodovinsko tradicijo in skrbijo za ohranjanje nacionalnega vojaškega zgodovinskega spomina

Splošni pogoji ob sprejemu v SV: Državljanstvo Republike Slovenije, srednja šolska izobrazba (IV. ali V. stopnja vseh smeri), starost do 25 let ob oddaji vloge, zdravstvena in psihofizična sposobnost za opravljanje vojaške službe, opravljena preverba gibalnih in motoričnih sposobnosti, nekaznovanost, pozitivna varnostna ocena. Vsak izbrani kandidat/ka najprej podpiše pogodbo za določen čas (12 mesecev). Glede na letno službeno oceno se mu pogodba o zaposlitvi lahko večkrat podaljša do 10 let, vendar le do dopolnjene starosti 45 let.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Nagrajevanje in ocenjevanje zaposlenih

Izdelan karierni sistem zagotavlja novozaposlenim možnosti napredovanja v okviru vojaških in podčastniških činov (slednje velja samo za vojake s V. SŠI) in raznih specialnosti znotraj rodov in služb (redno letno strokovno spremljanje in ocenjevanje s službenimi ocenami, priznanji in medaljami ter izplačili v okviru zakonskih in finančnih možnosti). Uresničevanje širokega razpona kariernih možnosti, ki je ponujeno zaposlenim, je odvisno tudi od delovnega učinka in delovne uspešnosti vsakega zaposlenega.

Odgovornost do zaposlenih

Celostna skrb za pripadnike SV: Zajema 24urno nezgodno zavarovanje, zdravstveno, psihološko in socialno varstveno oskrbo, pravno pomoč in pravno svetovanje, religiozno duhovno oskrbo, športne dejavnosti in organizirano preživljanje prostega časa, pripravo kadra za odhod iz poklicne vojaške službe in skrb za nekdanje pripadnike. Ker se zavedamo, da je delo vojaka specifično in stresno, se trudimo zaposlene motivirati k različnim športnim in kulturnim aktivnostim.

Izobraževanje in usposabljanje

Zaposlenim v Slovenski vojski ponujamo vojaško izobraževanje in usposabljanje (temeljno in osnovno vojaško strokovno usposabljanje, specialistično usposabljanje, Šola za podčastnike in Šola za častnike) za delo z raznovrstnim orožjem in materialno tehničnimi sredstvi v različnih terenskih in vremenskih pogojih v domovini in tudi tujini.

Ugodnosti za delojemalce

 • Možnost nadaljnjega šolanja: Po najmanj 3 letih opravljanja nalog vojaka je dana možnost najboljšim za šolanje na Šoli za podčastnike.
 • Možnost opravljanja študentske prakse: Štipendisti ministrstva imajo možnost opravljanja delovne prakse v enotah Slovenske vojske.

Druge ugodnosti:

 • redne športne aktivnosti oziroma telesne vadbe
 • preventivni zdravniški pregledi
 • dodatno izobraževanje in usposabljanje
 • koriščenje počitniških kapacitet
Vojakom po 45. letu ob prekinitvi pogodbe o zaposlitvi pripada pomoč pri iskanju prerazporeditve znotraj državne uprave kot tudi pomoč pri iskanju drugega delodajalca. V nasprotnem primeru, vojaku pripada odpravnina in povračilo prispevkov iz plače in na plačo drugemu delodajalcu do 5 let ali izplačilo teh prispevkov odhajajočemu pripadniku v enkratnem znesku ter prednost pri vključitvi v pogodbeno rezervo.

Povej naprej

Produkti in storitve Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije Slovenska vojska

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Pripadniki Slovenske vojske svojo usposobljenost izkazujejo tako pri rednem delu, predvsem pa s sodelovanjem pri odpravljanju posledic naravnih nesreč ter v okviru mednarodnih obveznosti Republike Slovenije.

Opis produktov:

Osnovni produkt Slovenske vojske je odlično usposobljen in motiviran vojak, ki bo vedno pripravljen za uspešno izvrševanje vseh zastavljenih nalog doma in v tujini. S svojo izkazano pripadnostjo obrambnemu sistemu naše države, aktivnim sodelovanjem v sistemu zaščite in reševanja ter izkazanim domoljubjem ima v naši družbi vlogo zaupanja vrednega državljana, ki ga prebivalci cenijo in spoštujejo.

Povej naprej

Opis delovnega mesta

POKLIC ZA SMELE LJUDI

Kaj pričakujemo

• državljanstvo Republike Slovenije,
• zdravstvena sposobnost za opravljanje vojaške službe,
• najmanj srednja poklicna izobrazba,
• do konca leta zaposlimo kandidate, ki so v koledarskem letu izpolnili do 27 let.

Kaj nudimo

• dinamično delo doma in v tujini,
• možnost kariernega napredovanja,
• poklicno zavarovanje in 24 urno nezgodno zavarovanje,
• redno mesečno izplačilo osebnega dohodka,
• strokovna usposabljanja.

Prijave sprejemamo preko E-vloge na naši spletni strani:
www.postanivojak.si
ali jih posredujete na upravo za obrambo, kjer imate stalno prebivališče.

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Izberi področje dela