Zaposlitev

Zaposlitev in prosta delovna mesta

Iščete zaposlitev? Prišli ste na pravo mesto! 

Za ogled aktualnih zaposlitev uporabite iskalnik ali kliknite na povezavo. Na portalu Mojedelo.com dnevno objavimo več kot 100 različnih prostih delovnih mest. Na portalu boste našli tudi celo vrsto produktov in storitev, ki vam bodo pomagali na poti do dobre službe.


Kako vam portal MojeDelo.com lahko pomaga do zaposlitve?

Za vas pripravili obširna navodila kako napisati dober življenjepis, kaj vključiti v spremno pismo in kaj odgovoriti na vprašanja, ki vam jih bodo zastavili na razgovoru.  Na voljo vam je tudi strokovnjak s področja delovnega prava, pa brezplačno obveščanje o ustreznih delovnih mestih ter čarovnik, ki vas bo vodil korak za korakom do učinkovite osebne predstavitve.


Zaposlitev priročnik


Izdajamo tudi priročnike uspešnega iskanja zaposlitve, pripravljamo brezplačne delavnice za iskalce, organiziramo karierne sejme, ter nudimo strokovno pomoč pri pripravi vaše prošnje. Skratka, največji slovenski zaposlitveni portal MojeDelo.com je najboljša izhodiščna točka za začetek ali nadaljevanje vaše kariere.


Nekaj nasvetov za iskanje zaposlitve v kriznih časih

Prodajte se

To konstantno ponavljamo – iskanje zaposlitve je prodaja. Produkt, ki ga prodajate ste vi. Vaša znanja in izkušnje so dragocene zato jih dobro prodajte. Predstavite vse veščine, ki jih posedujete in jih podkrepite s primeri iz prakse. Ne pozabiti pripisati svojih največjih dosežkov, ki ste jih imeli na prejšnjih delovnih mestih. '5 let sem zaposlitev opravljal kot špediter v podjetju ABC d.o.o.' se bere precej manj interesantno kot 'V podjetju ABC d.o.o. sem že v prvem letu zmanjšal povprečni dostavni čas za več kot dva dni, kar je skoraj podvojilo prihodke podjetja.'

Prilagodite prošnjo

Prošnja je sestavljena iz spremnega pisma, življenjepisa in ostalih prilog za katere mislite, da vam bodo pomagale na poti do zaposlitvenega intervjuja in posledično zaposlitve. Ne pošiljajte istega življenjepisa vsem podjetjem ampak ga prilagodite delodajalcu in razpisanemu prostemu delovnemu mestu. Tako boste zagotovo v prednosti, saj je večina iskalcev precej lenih in površnih in svoje prošnje ne prilagodijo. Nekateri so tako površni, da v svoji prošnji ne zamenjajo niti prejemnika. Po besedah kadrovikov je to najhitrejši razlog, da vaša prošnja konča v košu za smeti. 

Ostanite pozitivni

Vem, kako težko je ostati pozitiven, ko na sto poslanih prošenj ne dobiš niti odgovora, kaj šele da bi te povabili na intervju. Vendar se je vredno potruditi. Ostanite pozitivni, tudi če je položaj v katerem ste se znašli daleč od idealnega. To se bo odražalo na vas. Delodajalci veliko raje ponudijo zaposlitev človeku, ki razmišlja pozitivno, iz njega veje energija in na splošno zgleda srečna oseba.  Ne razmišljajte o 10% brezposelnih, razmišljajte o tem, kako boste čim prej pristali med 90% zaposlenih. Ne iščite pomanjkljivosti, ampak se osredotočite na priložnosti. Tudi na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com

Izberi področje dela