Oblike pomoči pri iskanju zaposlitve

OBLIKE POMOČI PRI ISKANJU ZAPOSLITVE

ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE IN OBLIKE POMOČI,
KATERE LAHKO IZKORISTITE PRI ISKANJU ZAPOSLITVE

Kaj o Zavodu vas še zanima?

Poleg tega, da lahko na Zavodu za zaposlovanje koristite denarno nadomestilo, za katerega morate seveda izpolnjevati določene kriterije ( o katerih si lahko več preberete v članku Finančna nadomestila in zdravstveno zavarovanje v času brezposelnosti ), pa nam Zavod za zaposlovanje nudi tudi druge vrste pomoči.

Katere storitve mi Zavod ponuja?

1. Karierno svetovanje: Če ste vpisani v katerokoli izmed evidenc zavoda za zaposlovanje boste lahko skupaj z vašim osebnim svetovalcem izdelali oziroma gradili vaš zaposlitveni načrt ter se skupaj odločali o nadaljnjih potezah in možnostih zaposlovanja, izobraževanja, usposabljanja…


2. Informiranje o trgu dela: Zavod za zaposlovanje vam med drugim nudi tudi izčrpne informacije o stanju na trgu dela, ponudbah in povpraševanjih. Prav tako vas informira o aktualnih priložnostih za razna izobraževanja, usposabljanja ter o možnostih za vstop na trg dela ter potrebah, ki jih imajo delodajalci tako v Sloveniji kot tudi drugod v Evropi.


3. Orodja za samostojno vodenje kariere: Ker smo v času elektronske dobe nam Zavod za zaposlovanje ponuja tudi nekaj elektronskih orodij, s pomočjo katerih si lahko bržkone pomagamo pri zaposlitvi. Med ta orodja štejemo e-svetovanje, s katerim si pomagate pri definiranju vaših zaposlitvenih ciljev, računalniški test Kam in kako, s katerim lahko odkrivatenove poklice in preverite kateri je tisti pravi za vas.


4. Učenje veščin vodenja kariere: Zavod za zaposlovanje vam občasno ponuja tudi delavnice za učenje osnovnih veščin, katere potrebujete za vodenje vaše osebne kariere. Več o tem kako graditi kariero in napisati dober življenjepis lahko preberete s klikom na povezavo..


5. Storitve vseživljenjske karierne orientacije in CIPS-i: Zavod izvaja tudi razne programe poklicnega informiranja in kariernega usposabljanja, namenjena splošni javnosti, predvsem pa šolajočim se osebam in seveda vsem iskalcem zaposlitve.

Zavod za zaposlovanje sponka

Dobro je vedeti

Ob prijavi v zavod imate možnost koriščenja raznih storitev in pomoči pri iskanju zaposlitev, možnost pa imate tudi koriščenja raznih programov za brezposelne osebe, kateri še toliko bolj spodbujajo zaposlovanje.

Več o zavodu:


Zavod za zaposlovanje programi

Pogledali smo storitve zavoda, kakšni pa so Programi zavoda za zaposlovanje?

Zavod za zaposlovanje prijava

Prijava na Zavod za zaposlovanje - kdo vse se lahko prijavi?

Zavod za zaposlovanje za podjetja

Programi zaposlovanja in njihova učinkovitost